Ilmoittautuminen

PYRKIMINEN UUDEKSI OPPILAAKSI (In English) (på svenska)

Oppilaat Länsi-Helsingin musiikkiopistoon, soitinvalmennukseen ja soitinmuskariin valitaan keväällä pidettävillä valintakokeilla. Valintakokeet lukuvuodelle 2023-2024 järjestetään 31.5.-1.6.2023. Ilmoittautuminen kevään 2023 valintakokeeseen on päättynyt.


Valintakoe

Valintakokeet lukuvuodelle 2023-2024 järjestetään 31.5.-1.6.2023. Jokainen määräaikaan mennessä valintakokeisiin ilmoittautunut saa viimeistään valintakokeita edeltävällä viikolla sähköpostitse henkilökohtaisen testiajan yhdelle valintakoepäivistä.

Kokeeseen kuuluu musikaalisuustesti, vapaavalintainen laulu (koskee kaikkia) ja soittotehtävä (mikäli pyrkijä on jo opiskellut soitinta). Kokenut lautakunta saattaa valintakokeen perustella suositella myös jotain muuta soitinta kuin mitä lomakkeella on ilmoitettu – pyrkimyksenä on löytää hakijalle soveltuva ja mieluisa tapa musisointiin ja musiikin opiskeluun.JATKOILMOITTAUTUMINEN

Musiikkiopiston oppilaiden jatkoilmoittautuminen tehdään Eepos-järjestelmässä 2.-12.5.2023

I  NÄIN PÄÄSET JATKOILMOITTAUTUMISLOMAKKEELLE

1.       Klikkaa osoitteessa https://lhmo.eepos.fi kohtaa ”Minulla on tunnukset” ja kirjaudu Eepos-tunnuksillasi sisään

2.       Klikkaa kohdasta ”Lomakkeet”

3.       Tarkista ja päivitä henkilötiedot (Eepos pyytää tätä jos edellisestä kirjautumisesta on pitkä aika)

4.       Klikkaa oppilaan nimen alta kohtaa ”Avaa ilmoittautumislomakkeet” 

5.       Klikkaa ”Jatkoilmoittautuminen musiikkiopistoon lukuvuodelle 2023-2024

Jos et muista tunnuksiasi, ota yhteys toimistoon sähköpostitse: info@lansihelsinginmusiikkiopisto.org 

II  LOMAKKEEN TÄYTTÄMINEN

• Valitse haluatko jatkaa, lopettaa opinnot tai anoa välivuotta

• Valitse jatkopäätös pää- ja sivuaineiden kohdalla erikseen: Jatkan, Anon muutoksia (esim. soittimen tai opettajan vaihto), Lopetan

• Ilmoita mahdollisen lainasoittimen tiedot (soitin, koko, valmistajan merkinnät, tarvikkeet kuten jousi ja kotelo)

• Ano halutessasi uutta sivuainetta

• Muut oppilaitokselle tai opettajalle ilmoitettavat asiat (kuten teoriaopintojen välivuoden anomisen syy)

• Jos oppilas lopettaa opintonsa tai anoo välivuotta, ilmoita syy osoitettuun tekstiruutuun.

LISÄOHJE: TEORIA-AINEIDEN VALINTA

Tässä kohdassa perus- tai syventävien opintojen teoriakokonaisuudet suorittaneet oppilaat valitsevat itselleen seuraavan teoriaopinnon. Jos oppilas ei ole vielä aloittanut teoriaopintoja tai teoriakokonaisuus on vielä kesken, valitse ”En suorita kumpaakaan edellä mainituista”. Teoriaopinnot alkavat Musiikin hahmotus 1 -kurssilla pääsääntöisesti sen vuoden syksynä kun oppilas täyttää yhdeksän (9) vuotta. 

Valitse, onko oppilas suorittanut tai suorittaako hän kuluvana lukuvuonna ”Musiikin hahmotus 2b:n” -kurssin (eli 4 vuoden perusopinnot, huom! ryhmän nimi vanhassa muodossa Musiikin perusteet 2b), ”Säveltapailu- ja harmoniaoppi 2” -kurssin (eli 2 vuoden syventävät opinnot) tai ei kumpaakaan näistä. 

Jos perusopintojen teoriaopinnot suoritettu (Musiikin hahmotus 2 kokonaisuudessaan (a ja b) suoritettu): 

• Valitse jokin seuraavista: ”Piano tutuksi”, ”Cembalo tutuksi”, ”Piano prima vista” tai ”Anon välivuotta teoriaopinnoista”. Jos anot välivuotta teoriaopinnoista, esitä syy kohdassa ”Muuta ilmoitettavaa”. 

–          Piano tutuksi ja Cembalo tutuksi -opinnot on tarkoitettu muiden soittimien soittajille kosketinsoittimeen tutustumiseksi ja sitä kautta musiikin teorian hahmottamisen helpottamiseksi. 

–          Piano prima vista on tarkoitettu pianisteille suoraan nuoteista soittamisen harjoitteluun. 

Jos syventävät teoriaopinnot suoritettu (Sävellys ja harmoniaoppi 2 suoritettu) 

• Valitse jokin seuraavista: ”Musiikin teorian syventävä opintokokonaisuus”, ”Musiikkianalyysi ja musiikin historia”, ”Sovitus ja sävellys” tai ”Vanhan musiikin analyysi, historia ja esittämiskäytännöt” 

•••

Mikäli jatkoilmoittautumisesta on kysyttävää, voitte olla yhteydessä toimistoon osoitteeseen info@lansihelsinginmusiikkiopisto.org 

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKILEIKKIKOULUUN

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2023-2024 musiikkileikkiryhmiin on käynnissä 31.3.2024 asti:
Katso lisätiedot alta.

ILMOITTAUDU MUSIIKKILEIKKIRYHMIIN TÄÄLTÄ

Tiedustelut varhaisiän musiikinopetuksesta osoitteeseen musiikkileikki@lansihelsinginmusiikkiopisto.org

MUSIIKKILEIKKIKOULUUN ILMOITTAUTUMINEN

Lukuvuoden 2023-2024 ryhmiin ilmoittautuminen alkaa 2.5.2023. Ilmoittautua voi lukuvuoden aikana vapaille paikoille aina 31.3.2024 saakka. Lomakkeen löytää osoitteesta https://lhmo.eepos.fi/#/forms

Vapaille paikoille otetaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä. Varasijoista ei ilmoiteta erikseen, mutta paikan vapauduttua ryhmään pääsystä ilmoitetaan sähköpostitse. Tarkkailethan myös roskapostikansiotasi.

Ilmoittautuminen musiikkileikkikoulun ryhmiin on aina koko lukuvuodeksi kerrallaan. Mikäli osallistuminen keskeytyy kesken lukuvuoden, tulee paikka peruuttaa ennen edellisen lukukauden päättymistä. Jos peruutus kesken lukukauden tapahtuu musiikkiopistosta riippumattomista syistä, ei lukukausimaksusta tehdä palautuksia.

musiikkileikki (at) lansihelsinginmusiikkiopisto.org